Content voor Ingelogde Gebruikers

Sporten

Tips van Marlies

Sporten

Terug naar overzicht

Tip van Marlies
Houd na het sporten of wandelen de compressiekousen nog een tijdje aan. Wanneer je dit doet dan herstel je sneller en heb je de volgende dag minder last van zware benen/spierpijn. Wil je na het sporten schone kousen aan, dan kun je hiervoor ook de speciale recovery socks gebruiken. Deze zijn speciaal ontwikkeld om na een training te dragen en zo sneller te herstellen. Ook de volgende dag is het goed om deze kousen te dragen. Bijvoorbeeld gedurende je werkdag: zo kunnen je benen nog beter herstellen.

Wanneer kies je voor tubes?
Wanneer je geen(extra) sok in je schoenen wilt dragen, dan kun je voor een compressietube kiezen. Ook onder bijvoorbeeld je teamsportkousen kun je een tube dragen. Tevens is een tube geschikt wanneer je bijvoorbeeld een kleine/grote voet hebt en een grote/kleine kuitomvang en je niet uitkomt in het reguliere maatschema. Je kunt er dan voor kiezen om een short/low cut sok te kiezen in combinatie met een tube.

Draag de compressietubes alleen wanneer je actief in beweging bent en trek de sleeves uit wanneer je gaat rusten. Omdat je geen voetgedeelte hebt, krijg je geen druk op je voet. In de rustfase is er niet voldoende pompfunctie in je voet, waardoor je vochtophoping in je voet en enkel kunt krijgen wanneer je de sleeves aanhoudt. Je kunt de tubes dus ook niet aantrekken tijdens een vliegreis! Of in combinatie met een korte compressiesok.

Warm weer
Wil je een kous die minder warm is, kies dan voor de ultra light compressiekousen. Dit zijn zeer dunne, extreem lichte en ademende compressiekousen. Deze kous heeft een optimale warmte- en vochtregulering en is gemaakt van antibacterieel materiaal voor droge en frisse voeten; zelfs tijdens warm weer.Tevens heeft deze kous een minimalistisch voetgedeelte voor een perfecte pasvorm in nauwsluitende schoenen.

Waarom zou ik een korte compressiekous kiezen
De compressie rondom de enkel en op de voet stimuleert je gewrichten op diepgaande wijze en maakt een optimale stabilisatie van je bewegingen mogelijk. De perfecte anatomische pasvorm van de sokken en de verbeterde warmte- en vochtregulatie, zorgen voor een geweldig lichaamsgevoel en verkleinen de kans op blaren. Verder zorgt de sok voor een geoptimaliseerde stabiliteit van de enkelregio.

Scroll naar boven
×zoeken
Zoeken
zoeken
Winkelwagen