Content voor Ingelogde Gebruikers

Zwangerschap

Tips van Marlies

Zwangerschap

Terug naar overzicht

Tip bij het aantrekken van compressiekousen en Mama Tights na het douchen
Wanneer je net hebt gedoucht, voelt je huid nog klam aan. Het aantrekken van compressiekousen / Mama Tights is dan wat lastiger. Je kunt dan het beste even wachten met het aantrekken. Want wanneer de huid goed droog is, gaat het aantrekken veel makkelijker.

Tip bij het aantrekken Mama Tights met lange nagels
Je nagels kunnen de panty tijdens het aantrekken beschadigen. Om dit te voorkomen, adviseer ik je om tijdens het aantrekken van de panty speciale handschoenen te dragen. Dit voorkomt beschadigingen en verlengt de levensduur van je Mama Tights. Deze handschoenen zijn ook verkrijgbaar in de webshop.

Tip bij een droge huid van je benen
Als je last hebt van een droge huid wanneer je compressiekousen of Mama Tights draagt, smeer je benen dan niet in met een crème of bodylotion. Deze producten tasten de compressiedraad van de kousen aan, waardoor de druk vermindert en de levensduur wordt verkort. Smeer je benen in de avond in of gebruik een speciale crème die je veilig onder de kousen kunt gebruiken. Deze crème is speciaal ontwikkeld om onder de kousen te gebruiken, zonder dat dit de compressiedraad aantast. Uiteraard is de crème verkrijgbaar in onze webshop. Door aderproblemen kun je vaak last hebben van een droge huid. Door de verminderde bloeddoorstroming krijgen de buitenste huidlagen namelijk vaak te weinig voedingsstoffen. Het aan- en uittrekken van de kousen maakt ook dat de huid droger wordt.

Tip voor het dragen van de Mama Tights na je bevalling
Na je bevalling is het aan te raden om de kousen nog zes weken te dragen. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en met de kousen worden je bloedvaten extra ondersteund. Blijf je daarna nog last houden van vermoeide benen? Draag de kousen dan langer. Je lichaam heeft maar liefst negen maanden nodig om te ontzwangeren, dus wees nog even extra lief voor je lichaam.

Wanneer kies je voor een panty en wanneer voor een korte kous?
Het voordeel van een panty is dat die ook compressie op de bovenbenen geeft. Je buik en rug worden ondersteund en wanneer je last hebt van bandenpijn, kan de panty ook verlichting geven. Maar soms kan het lastig zijn om de Mama Tights aan te krijgen; in het bijzonder tijdens het laatste gedeelte van je zwangerschap. Dan kan het prettiger zijn om korte kousen te dragen. Hetzelfde geldt bij heel warm weer. De korte kousen geven ook ondersteuning en helpen het ontstaan van vocht, spataderen, krampen, onrustige en zware benen te voorkomen. Hiervoor is het dragen van een panty niet noodzakelijk.

Tip bij koude voeten tijdens het dragen van compressiekousen
Als je last krijgt van koude voeten wanneer je compressiekousen draagt, dan is dit geen teken van een slechte bloedcirculatie. De koude voeten worden veroorzaakt door de druk van de kous. Kleine, oppervlakkige huidvaatjes worden leeggedrukt en dat heeft effect op de warmtehuishouding. Vind je dit erg vervelend, probeer dan een lichtere compressiekous. Kies dan voor de Supcare sportkous of de bamboe, wollen of katoenen compressiekousen van Supcare. Die zijn wat lager in druk dan de andere kousen.

Scroll naar boven
×zoeken
Zoeken
zoeken
Winkelwagen