Content voor Ingelogde Gebruikers

Natuurlijk kun je jouw bestelling retour sturen. De verzendkosten zijn echter voor eigen rekening. Zie ruilen/retour hoe je de bestelling retour kunt sturen en wat daarbij onze voorwaarden zijn.

Binnen zeven dagen na ontvangst van de retour storten wij het aankoopbedrag terug.

Wij rekenen altijd €3,95 verzendkosten. Voor bedragen hoger dan €75,00 is verzenden gratis.

Je kunt de kousen het beste wassen in de wasmachine op een fijnwas-programma. De kousen mogen op 40 graden worden gewassen. Gebruik een fijnwasmiddel. Nooit wasverzachter, bleekmiddelen, vlekkenwater, wasbenzine of een soortgelijk middel. Sommige kousen mogen in de droger (CEP en Subcare kousen niet!) op een lauw programma. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon aan de lucht laten drogen.

Je kunt de kousen het liefst dagelijks, maar in ieder geval twee keer per week wassen. Transpiratievocht, vuil en talgaanslag tasten het breiwerk aan en daardoor gaat de druk van de kousen achteruit. Zie het als een spijkerbroek. Wanneer je die een paar dagen draagt, gaat de broek ruimer zitten. Wanneer je de spijkerbroek wast, komt hij weer terug in de oude vorm. Dit werkt hetzelfde bij compressiekousen. Door de kousen regelmatig te wassen, verleng je de levensduur van de kousen.

De kousen kunnen een droge huid veroorzaken. Gebruik geen crème of bodylotion onder de kousen. Dit kan namelijk de compressiedraad aantasten waardoor de kous minder druk geeft en de levensduur van de kous wordt verkort. Er is een speciale crème die je wel onder de kous kunt gebruiken, zie de Medi day gel in onze webshop. Het beste kun je ’s avonds wanneer je de kousen hebt uitgetrokken je benen insmeren.

Wanneer je de kousen uittrekt, vullen de kleine oppervlakkige vaatjes zich weer met bloed. Dit kan soms kortdurende jeuk veroorzaken. Je kunt hiervoor een verkoelende gel gebruiken, maar meestal verdwijnt het na 15 minuten vanzelf. Jeuk kan ook worden veroorzaakt door een droge huid. Smeer daarom voor de nacht je benen in met een voedende crème.

Juist met warm weer is het belangrijk om de kousen te dragen. Door de warmte verwijden de vaten in de benen zich en wordt de bloedafvoer bemoeilijkt. Er kan meer vocht uit de vaten treden, waardoor er extra vocht kan ontstaan in de benen/voeten. Door de ondersteuning van de kousen ku je dit voorkomen.

Doordat de kousen de kleine oppervlakkige haarvaatjes leegdrukken, kan de warmtehuishouding verstoord zijn. Dit kan echter geen kwaad voor je benen of de bloedcirculatie.

• Gebruik het liefst speciale handschoenen om de kousen mee aan te trekken. Speciale handschoenen die zijn gemaakt om de kousen goed aan te kunnen trekken.
• Hiermee voorkom je beschadiging door scherpe nagels.
• Draag passende schoenen met een gladde binnenzijde.
• Zorg voor korte verzorgde nagels van de voeten en voorkom eelt.
• Na het douchen gaat de kous moeilijker aan omdat de huid klam is. Eventueel kun je ’s avonds douchen of even wachten na het douchen met het aantrekken van de kousen.
• Was de kousen regelmatig maar gebruik geen wasverzachter! Gebruik geen crème onder de kousen want dit kan de compressiedraad aantasten.

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem dan gerust contact met ons op!

Scroll naar boven
×zoeken
Zoeken
zoeken
Winkelwagen