Content voor Ingelogde Gebruikers

Toont alle 10 resultaten

Meer comfort, sneller herstel en betere prestaties met sport compressiekousen

Als je tijdens het sporten compressiekousen draagt, zorgt dat voortdurend voor een betere toevoer van zuurstofrijk bloed naar en vanaf je spieren en houdt dit je benen fit. Daarnaast geven sportcompressiekousen je extra stabiliteit en een verbeterde bloedcirculatie. Daardoor ervaar je meer comfort tijdens het sporten, herstel je sneller na het sporten en verbeteren je prestaties. Of je nu een professionele sporter bent of op recreatief niveau sport. (Wist je dat compressiekousen op de dopinglijst staan bij de wielensport!)

Compleet assortiment sportcompressiekousen

Bij 1010 Fitwear vind je een compleet en gevarieerd assortiment sportcompressiekousen en wandel compressiekousen, in verschillende kleuren en uitvoeringen van diverse merken. Er zijn zowel sportcompressiekousen met voet als compressietubes zonder voet verkrijgbaar. Je hebt bijvoorbeeld de keuze voor: Heartbeat compression socks, CEP Run compression socks 3.0, Reflective compression socks, Ultralight compression socks, Outdoor light merino socks en CEP Short Socks.

De juiste compressiesokken voor jouw sport

Elke sport brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee en heeft daardoor zijn eigen unieke eisen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste compressiekousen kiest, die perfect aansluiten op de sport die jij beoefent. Daarom vermelden wij in onze webshop duidelijk met welke sportcompressiekousen jij optimaal uitgerust jouw uitdaging kunt aangaan.

Welke voordelen ervaar je bij het sporten met compressiekousen?

• Verbeterde doorbloeding;
• Betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren;
• Meer energie en uithoudingsvermogen +> 5 procent;
• Stabilisatie van je spieren en gewrichten;
• Je voorkomt kuit- en achillespees blessures zoals kramp, zweepslag en shin splint;
• Sneller herstel na het sporten;
• Pijnlijke drukpunten en blaren worden voorkomen;
• Warmte- en vochtregulatie;
• Betere sportprestaties.

Hoe werken sportcompressiekousen?

Door tijdens het sporten compressiekousen te dragen, stimuleer je de bloedsomloop. Dit verbetert de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar je spieren en dat verhoogt je prestatievermogen. De spanning in je spieren wordt verhoogd doordat de huidreceptoren worden geprikkeld. Daardoor verbeteren je houdingsgevoel en de stabilisatie van je gewrichten. De gelijktijdige aanvoer van energie en de bevorderde afvoer van afvalstoffen verkorten de herstelfase na het sporten. De perfect ontworpen, anatomische pasvorm beschermt je voeten als een tweede huid tegen blaren en voorkomt pijnlijke drukpunten. De verbeterde doorbloeding zorgt voor een aangename warmte- en vochtregulatie.

Hoe ondersteunt compressie je bij het lopen?

Compressie zorgt voor lichte benen en vermindert uitputtende spiertrillingen. Daardoor heb je meer uithoudingsvermogen en energie. Je gewrichten worden diepgaand gestimuleerd en daardoor loop je op elke ondergrond stabieler. Bovendien wordt de doorbloeding van je benen gestimuleerd. Daardoor kan je langer en intensiever trainen, zonder snel spierpijn of pijn in je gewrichten te krijgen.

Scroll naar boven
×zoeken
Zoeken
zoeken
Winkelwagen