Content voor Ingelogde Gebruikers

Werk

Tips van Marlies

Werk

Terug naar overzicht

Tip bij het aantrekken van compressiekousen na het douchen
Wanneer je net hebt gedoucht, voelt je huid nog klam aan. Het aantrekken van compressiekousen / Mama Tights is dan wat lastiger. Je kunt dan het beste even wachten met het aantrekken. Want wanneer de huid goed droog is, gaat het aantrekken veel makkelijker.

Tip bij het aantrekken van compressiekousen met lange/scherpe nagels
Je nagels kunnen de kousen tijdens het aantrekken beschadigen. Om dit te voorkomen, adviseert ik je om tijdens het aantrekken van de kousen speciale handschoenen te dragen. Dit voorkomt beschadigingen en verlengt de levensduur van je compressiekousen. Deze handschoenen zijn ook verkrijgbaar in de webshop.

Tip bij een droge huid van je benen
Als je last hebt van een droge huid wanneer je compressiekousen draagt, smeer je benen dan niet in met een crème of bodylotion. Deze producten tasten de compressiedraad van de kousen aan, waardoor de druk vermindert en de levensduur wordt verkort. Smeer je benen in de avond in of gebruik een speciale crème die je veilig onder de kousen kunt gebruiken. Deze crème is speciaal ontwikkeld om onder de kousen te gebruiken, zonder dat dit de compressiedraad aantast. Door aderproblemen kun je vaak last hebben van een droge huid. Door de verminderde bloeddoorstroming krijgen de buitenste huidlagen namelijk vaak te weinig voedingsstoffen. Het aan- en uittrekken van de kousen maakt ook dat de huid droger wordt.

Tip bij koude voeten tijdens het dragen van compressiekousen
Als je last krijgt van koude voeten wanneer je compressiekousen draagt, dan is dit geen teken van een slechte bloedcirculatie. De koude voeten worden veroorzaakt door de druk van de kous. Kleine, oppervlakkige huidvaatjes worden leeggedrukt en dat heeft effect op de warmtehuishouding. Vind je dit erg vervelend, probeer dan een lichtere compressiekous. Kies dan voor de Supcare sportkous of de bamboe, wollen of katoenen compressiekousen van Supcare. Die zijn wat lager in druk dan de andere kousen.

Tip bij jeuk
Wanneer je de kousen uittrekt, vullen de kleine oppervlakkige vaatjes zich weer met bloed. Dit kan soms kortdurende jeuk veroorzaken. Je kunt hiervoor een verkoelende gel gebruiken, maar meestal verdwijnt het na 15 minuten vanzelf. Jeuk kan ook worden veroorzaakt door een droge huid. Smeer daarom voor de nacht je benen in met een voedende crème.

Tip: draag juist de kousen bij warm weer
Juist met warm weer is het belangrijk om de kousen te dragen. Door de warmte verwijden de vaten in de benen zich en de bloedafvoer wordt bemoeilijkt. Er kan meer vocht uit de vaten treden waardoor er extra vocht in de benen/voeten kan ontstaan. Door de ondersteuning van de kousen voorkom je dit.

Wastips

Je kunt de kousen het beste wassen in de wasmachine op een fijnwas-programma. De kousen mogen op 40 graden worden gewassen. Gebruik een fijnwasmiddel. Nooit wasverzachter, bleekmiddelen, vlekkenwater, wasbenzine of een soortgelijk middel. Sommige kousen mogen in de droger (CEP en Subcare kousen niet!) op een lauw programma. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon aan de lucht laten drogen.

Je kunt de kousen het liefst dagelijks, maar in ieder geval twee keer per week wassen. Transpiratievocht, vuil en talgaanslag tasten het breiwerk aan en daardoor gaat de druk van de kousen achteruit. Zie het als een spijkerbroek. Wanneer je die een paar dagen draagt, gaat de broek ruimer zitten. Wanneer je de spijkerbroek wast, komt hij weer terug in de oude vorm. Dit werkt hetzelfde bij compressiekousen. Door de kousen regelmatig te wassen, verleng je de levensduur van de kousen.

Scroll naar boven
×zoeken
Zoeken
zoeken
Winkelwagen