Content voor Ingelogde Gebruikers

Stabiliseer het kniegewicht door het dragen van braces en kniebandages

Je knieën zijn gevoelige gewrichten en hebben verschillende banden die eraan bijdragen dat je probleemloos kunt bewegen. Maar diverse factoren zoals een te zware belasting door repetitieve bewegingen of sportactiviteiten, kunnen pijn in de knieën veroorzaken. Mensen die hun kniebanden overbelasten door lang te zitten of veel te knielen, hebben ook vaak pijn in de kniegewrichten. Door een brace of een medische kniebandage te dragen, kun je pijn bij het bewegen van de knieën verminderen of zelfs voorkomen.

Bij welke medische indicaties biedt een kniebandage of brace verlichting?

• Lichte instabiliteit van het kniegewricht;
• Zwelling in het gewricht;
• Osteoartritis en artritis;
• Patellofemoraal pijnsyndroom (pijnklachten rond de knieschijf);
• Chronische, postoperatieve en posttraumatische ontstekingen;
• Kruisbandruptuur;
• Runners knee;
• Jumpersknee.

Comfortabel en gebruiksvriendelijk

De medische kniebandages en braces in de webshop van 1010 Fitwear worden gekenmerkt door het draagcomfort, de gebruikersvriendelijkheid en de geschiktheid voor uiteenlopende medische indicaties. De braces en kniebandages zorgen ervoor dat zich geen zogenaamde ‘triggerpoints’ ontwikkelen. Triggerpoints worden veroorzaakt door overbelasting van de buitenste dijbeenspier, die in eerste instantie permanent samentrekt en uiteindelijk korter wordt. Kniebandages kunnen de pijn verlichten. Mensen met een instabiel kniegewricht, zwelling, prikkelingstoestanden, artrose, artritis of pijn in de knie, dienen eerst hun arts te raadplegen. Die kan vervolgens besluiten om een bandage of brace voor te schrijven.

Hoe werken medische kniebandages?

Kniebandages zorgen voor een vaste houding en stimuleren de bloedsomloop. Het compressieve breiwerk van de bandage stabiliseert en ontlast het gewricht. Door de gelijktijdige massage van de spieren wordt pijn verlicht. Door de huidvriendelijke, antibacteriële en ademende materialen in de bandage ervaar je een hoge mate van draagcomfort. Dankzij het antislipsysteem blijft de kniebandage stevig om je been zitten en je kunt de bandage zonder al te veel moeite aan- en uittrekken.

Scroll naar boven
×zoeken
Zoeken
zoeken
Winkelwagen