Content voor Ingelogde Gebruikers

Arriveer fit en energiek op je bestemming door het dragen van reiskousen

Ga je graag op vakantie naar verre bestemmingen? Of reis je veel voor je beroep? Dan breng je in het vliegtuig, de trein, de bus of de auto, vele uren in een zittende positie door. Als je veel stilzit, is het aan te raden om reiskousen te dragen. Reiskousen staan ook bekend als compressiekousen en bevorderen de terugstroom van het bloed in je benen naar het hart. Deze speciale compressiekousen zorgen ervoor dat je fit en energiek op je bestemming aankomt. Ook verkleint het dragen van reiskousen het risico op reizigerstrombose.

Reiskousen met hoog draagcomfort

Voortaan hoef je nooit meer tegen lange reizen op te zien. Want met de reiskousen uit de collectie van 1010 Fitwear kom je energiek en met fitte benen aan op je (vakantie)bestemming. Deze compressiekousen die speciaal zijn gemaakt om te dragen tijdens het reizen, worden gemaakt van zachte, antistatische materialen. De versterkte zool geeft je nog meer draagcomfort. De reiskousen hebben de vorm van kniekousen en zijn beschikbaar in modieuze kleuren. Daarom passen ze perfect bij iedere zorgvuldig gekozen outfit.

Wat zijn de pluspunten van de reiskousen uit het assortiment van 1010 Fitwear:

• Geschikt voor iedereen die veel reist en/of stilzit;
• Biedt directe ondersteuning en voorkomt van problemen in de doorbloeding;
• Het graduele drukverloop vermindert het risico op reizigerstrombose;
• Elastische, ademende en vocht-afvoerende compressiekousen;
• Reiskousen gemaakt van zacht en antistatisch materiaal voor gemakkelijk aan- en uittrekken;
• Perfect draagcomfort zonder dat de reiskousen afzakken;
• Modieus ribbeldesign met massage-effect;
• Keuze uit een variant voor dames en heren.

Waarom reiskousen dragen?

Als je een lange reis maakt, vormt het gebrek aan lichaamsbeweging een continue zware belasting voor het veneuze systeem, ofwel het bloedvaten stelsel. Daardoor sluiten de aderkleppen niet meer goed en vertraagt de bloedcirculatie. Je krijgt dan last van zware en vermoeide benen. Reiskousen zijn speciaal ontwikkeld om de aderen fit te houden tijdens langdurig zitten en staan. Deze compressiekousen ondersteunen de natuurlijke bloedcirculatie, zodat het bloed tegen de zwaartekracht in terugstroomt naar het hart. Door het dragen van reiskousen, kun je het ontstaan van opgezwollen en vermoeide benen dus voorkomen.

Reizigerstrombose voorkomen

Als je vaker lange reizen maakt, loop je ook een aanzienlijk groter risico op een trombosebeen. Dit wordt ook wel reizigerstrombose genoemd, omdat de aandoening wordt geassocieerd met het maken van lange reizen. Het is wetenschappelijk bewezen dat tijdens lange vliegreizen de kans op een trombose nog groter is. Dit is het gevolg van verminderde luchtdruk en het lagere zuurstofgehalte, waardoor uitdroging optreedt. Door reiskousen te dragen, kun je het risico op reizigerstrombose aanzienlijk verkleinen.

Scroll naar boven
×zoeken
Zoeken
zoeken
Winkelwagen